Savage Mountain versus Niels Jespers

Bergbeklimmer Niels Jespers uit Hoogstraten beklom in mei het IOK-gebouw in Geel. Bij gebrek aan echte bergen om te beklimmen in deze tijden, zag hij in het gebouw een prettig alternatief. 

In juli 2019 heeft Niels zich voor de eerste keer gewaagd aan het beklimmen van de K2, zijn jongensdroom ging in vervulling door toewijding en hard werken. Helaas heeft hij toen de top niet kunnen bereiken en werd zijn avontuur vroegtijdig afgebroken 

“In juli 2021 wil hij zich wagen aan een tweede poging om de K2 (8611 m) te beklimmen. De K2 is de tweede hoogste berg van de wereld, en door velen beschouwd als de moeilijkste onder de reuzen. Het is de ultieme berg. De berg onder de bergen. ‘The savage mountain’.

Niels: "Ik klim steeds zonder extra zuurstof omwille van de eenvoud en de minimale impact op de bergen. Mocht dit lukken, is dat een primeur voor België, en een zeldzaamheid wereldwijd."

Of Niels dit jaar zijn droom in vervullen zal gaan, valt nog even af te wachten. We wensen hem alvast enorm veel succes en blijven een toegewijde sponsor.