De strijd tussen collega's ~ Let the battle begin :)

Het huidige coronavirus heeft ons wederom zwaar in zijn macht. Het lijkt allemaal zo lang geleden dat we mochten genieten van een gezellig terrasje met vrienden of collega’s. Een avondje uit om onze gedachten te verzetten. We moeten onszelf elke keer opnieuw uitvinden en andere uitdagingen zoeken om te kunnen ontspannen.

Hoe doen we dat als we enkel met een handjevol mensen buiten mogen komen?
Het antwoord is simpel, VIRTUELE uitdagingen zoeken zoals een STAPPENCHALLENGE met je collega’s.

Bij ABC-Groep werd in januari de ‘ABC goes Highway to health’ geïntroduceerd in samenwerking met Functional Training 2150.

Hanna, Christophe en Sanne hebben ons hierbij al op een leuk individueel traject gezet om onszelf terug fitter te voelen.
Vorige week maandag zijn we gestart met een nieuwe uitdaging, namelijk de stappenchallenge. 

We werden verdeeld in verschillende groepjes om zo om ter meeste km’s af te leggen. Elke week krijgen we een tussentijdse score, en op het einde van onze maand weten we welke groep de winnaar is van deze challenge!

Na 1 week hebben we samen met 28 collega's al 816,4 km gestapt/gelopen.

Wat wel leuk is, is de samenhorigheid die je creëert tussen de collega’s, ook al kunnen we elkaar niet zien. Het scorebord motiveert je om buiten te komen en ook tijd voor jezelf te nemen.

We delen onze resultaten via Strava, om elkaar te motiveren en te steunen. En dat werkt echt ontzettend goed! Er gaan foto's rond van collega’s die aan het wandelen of hardlopen zijn. Foto's van prachtige natuur. Foto's van blije kinderen die alweer naar een speeltuintje lopen of die hun eerste fietstochtje zonder wieltjes erop hebben zitten. Leuke afbeeldingen van GPS trackings in de vorm van een klaproos, etc.

Zo houden we toch contact met elkaar. Onze stappen app vervangt het koffiepraatje. Het is gezellig en we zijn nog sportief bezig ook.

Samen werken naar een gemeenschappelijk doel blijft doeltreffend!