Total Safety investeert in een specifiek ontwikkeld Monitoringsysteem

Total Safety biedt een volledig assortiment industriële veiligheidsdiensten. We ontwikkelden voor hen een Monitoring Applicatie.

Klant

Total Safety

Bijzonderheden

De “Z-Group Monitoring Suite” is een desktop applicatie die een operator in staat stelt om gevaarlijke ruimtes te bewaken. De UI is geïmplementeerd in WPF, database communicatie gebeurt met LINQ to SQL. De belangrijkste functionaliteiten:

Camerabewaking
Het systeem is in staat om – na detectie – realtime beelden van een reeks cameras naar keuze te tonen op de aangesloten schermen. Elke camera heeft een uniek IP, communicatie gebeurd dan ook via TCP/IP.
Gasmetingen
Via een bus-interface kunnen gasmetingen opgevraagd en opgevolgd worden. Om de veiligheid te kunnen garanderen worden er sirenes en alarmen aangestuurd die in werking treden als bepaalde alarmniveaus overschreden worden. Metingen worden in real-time op het scherm getoond en geupdate zodra nieuwe resultaten beschikbaar zijn.
Op maat configuratie
De locatie en omgeving van de systemen verschilt in grote mate – de interface stelt een beheerder dan ook in staat om het systeem volledig op maat te configureren: hoeveel cameras, sitenamen, locaties, met of zonder gasmetingen of alarmen...
Multi-threading en autonomie
Het is van levensbelang dat het systeem ten alle tijden blijft werken en feedback in realtime blijft geven. Verwerking van gasmetingen, camerabeelden, aansturen van alarmen en sirenes gebeurd dan ook volledig multi-threaded. Wanneer er zich fouten voordoen met bvb. randapparatuur zal het systeem zich daarvan automatisch herstellen en de nodige threads opnieuw opstarten.

Wil je meer info over software ontwikkeling?

ja graag