Cloud of on premise?

Vandaag de dag staan organisaties voor een cruciale keuze: cloudgebaseerde oplossingen of on-premise infrastructuur. Elk van deze benaderingen heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om de juiste beslissing te nemen op basis van de specifieke behoeften van een organisatie.

Cloud of on premise?

Cloud tijdperk

Meer en meer bedrijven ontdekken de afgelopen jaren de mogelijkheden van de cloud om hun bedrijsapplicaties op te draaien. Er zijn tal van redenen om voor cloud technologie te kiezen. Afhankelijk van de kennis die je als bedrijf in huis hebt, kan je bepaalde zaken abstraheren. Bijvoorbeeld, wil je zelf geen Kubernetes cluster opzetten en onderhouden, dan kan je een Managed Kubernetes dienst afnemen. Je kan ook een Virtual Machine ter beschikking hebben, zonder dat je de server beheert waarop die draait. Dit opent natuurlijk veel nieuwe mogelijkheden.

Cloud platformen

Alle grote spelers bieden cloud services aan. De meest populaire platformen zijn Microsoft Azure en Amazon AWS. Zelfs na de keuze van platform zijn er nog oneindig veel mogelijkheden om hier bedrijfsapplicaties op te zetten. Ook een hybride opzet is mogelijk, waarbij de voordelen van cloud en on premise infrastructuur gecombineerd worden.

Cloud platformen

Cloud migraties

Cloud migratie is het proces waarbij organisaties hun bestaande IT-infrastructuur en applicaties verplaatsen naar cloudgebaseerde omgevingen. Door te migreren naar de cloud kunnen bedrijven profiteren van geavanceerde technologie├źn en diensten, zoals kunstmatige intelligentie en big data-analyse. Hoewel het migratieproces uitdagingen met zich meebrengt, zoals beveiligingsrisico's en complexiteit, kan het aanzienlijke voordelen opleveren en jouw digitale toekomst versnellen.

Cloud migraties

Onze partners

Vragen over Cloud ?
Contacteer Ken.

Ken Coenen