Wat is EXMAR

EXMAR is een wereldwijd opererend bedrijf in de scheepvaartindustrie, met vestigingen in Europa, China, Amerika en Azië. EXMAR is ook aanwezig in Afrika, momenteel zeer actief in Congo met TANGO.

EXMAR is een leverancier van drijvende oplossingen voor de exploitatie, het transport en de transformatie van gas.

Wat is EXMAR

Uitdaging

Voor het beheren van alle informatie rond de schepen in beheer bij Exmar Ship Management werd een Vessel Information Portal (VIP) gebruikt. Deze applicatie was een op-maat-ontwikkelde webapplicatie. Deze VIP had echter enkele nadelen, waardoor besloten werd een nieuwe applicatie te laten bouwen.

Uitdaging

Oplossing

In een eerste fase werden de functionaliteiten van de bestaande VIP geïmplementeerd in de nieuwe applicatie.
De applicatie laat toe om het beheer van de verschillende schepen op een gemakkelijke, overzichtelijke en intuïtieve manier te kunnen doen. Afhankelijk van de rol van de ingelogde gebruiker kunnen alle gegevens geconsulteerd en/of aangepast worden. Aanpassingen kunnen in een tabelweergave gedaan worden voor verschillende schepen tegelijk. Verschillende documenten kunnen ook eenvoudig gegenereerd worden met de gegevens uit de VIP.
In een volgende fase zullen nieuwe functionaliteiten toegevoegd kunnen worden om bepaalde acties te automatiseren, om zo het administratieve beheer te vereenvoudigen.

Oplossing

Technologie

Als platform wordt Microsoft 365 gebruikt, en meer specifiek werd een implementatie gedaan op SharePoint Online, gebruik makende van skybow voor het opstellen van het datamodel, het aanpassen van de formulieren en het genereren van documenten. In een volgende fase zullen hier ook de werkstromen mee geïmplementeerd kunnen worden.

Technologie

Resultaat

Met de nieuwe Vessel Information Portal is het voor gebruikers niet meer nodig om een VPN-verbinding op te zetten om deze te kunnen consulteren. Het aanpassen van gegevens, de rechtenstructuur en het genereren van overzichten (ook via documenten die mee aan boord gaan) verloopt ook veel gestructureerder en overzichtelijker, en is gemakkelijker aan te passen wanneer dit nodig zou blijken.

Resultaat

Gebruikte oplossingen

Gebruikte expertises