Expert in de kijker: Dave van Loon
Skout Knappers 28/06/2024

Expert in de kijker: Dave van Loon

Hallo, mijn naam is Dave. En ik ben de team lead van Managed Services. Ik zorg daar voor de algemene planning en opvolging van de dagelijkse taken. Daarnaast ben ik zelf ook gespecialiseerd in network security en OT security. 

Ik werk al ongeveer 17 jaar in de IT. In het verleden begonnen bij Cereus wat later dan ook de “c” van ABC-Groep werd. En daar ben ik nu nog altijd actief.

 

 

Hoe is het om te werken bij ABC-Groep?

Mijn job is redelijk afwisselend. Het gaat van het ene moment het helpen van mensen aan de telefoon tot het aansturen projecten en van mensen binnen het team. Daarnaast is het ook een redelijk flexibele job. Waardoor ik gemakkelijk kan schuiven met uren en van thuis uit kan werken.

Wat vind je van de werkomgeving en cultuur?

We zitten hier in een vrij bosrijke omgeving. Dat geef ons de ideale plek om flexibel te zijn en ook naar huis te kunnen gaan. Daarnaast is er ook een mooie ontspanningsruimte waar je bijvoorbeeld kan darten. Voor werkcultuur, groei is daar enorm belangrijk in. Zowel persoonlijk groei dat ook het bedrijf te goed komt, waardoor het bedrijf verder kan groeien. Alsook het vertrouwen in team leden en je mede collega’s. Dat zij zeker hun taken die zijn opgelegd goed kunnen uitvoeren.

Hoe is de collegiale sfeer?

De collegiale sfeer is zeker zeer goed bij ABC-Groep. Er is zeker naast het werk vaak tijd om over sport zoals formule 1 en voetbal te kunnen babbelen, of andere zaken bij een pintje.

Zijn er doorgroeimogelijkheden ?

Er zijn zeker genoeg doorgroeimogelijkheden binnen ABC-Groep. Vooral voor schoolverlaters die daarbij begeleid worden met certificaten en examens.  Ook voor de andere mensen.Dat geeft de mogelijkheid om door te groeien in dezelfde functie En men is zelfs zeer open om door te groeien naar andere functies binnen ABC-Groep.

Heb jij al kunnen groeien?

Zo ben ik ook ooit begonnen als interne medewerker, als enige (infra) medewerker. Dat nu ondertussen een team is van 5 interne medewerkers en nog een aantal externe medewerkers. Waar ik nu al ongeveer een zevental jaren teamlead van ben. Ik ben zelf ook door het traject gegaan door ervaring. En meerdere opleidingen en cursussen te volgen,  zowel intern als extern.

Wat is jouw favoriete tech gadget?

Mijn ultieme tech gadget is de Kindle. Die me de mogelijkheid geeft om te kunnen luisteren of lezen, één van de twee. Zonder mij echt zorgen te maken over batterij, die echt maanden mee kan gaan.